Alexander Skarsgårds stora genombrott!!Att TV-serier har blivit en big deal under de senaste åren har väl ingen missat. HBO är den kanal som legat i framkant för den här utvecklingen, med serier som Band of Brothers, The Sopranos, Sex and the City, The Wire, Rome, Entourage, Six feet under m.m. Min personliga favoritserie The Wire, fick sitt slut i och med den femte och sista säsongen nu under året. Personerna bakom serien har inte legat och latat sig sedan dess. Deras nya projekt heter Generation Kill, och har en viss Alexander Skarsgård i huvudrollen. Det blir Alexanders största roll sedan han satsade på att göra karriär i USA. Serien har fått lysande recensioner.

Generation Kill föjer under sju timmeslånga avsnitt en grupp marinsoldater under de begynnande 40 dagarna av Irakkriget. Serien bygger på journalisten Ewan Wrights bok med samma namn. Han följde marinsoldaterna på plats under denna period. Serien är alltså baserad på en verklig historia.Serien hade premiär i USA den 13:e Juli. När serien kommer till Sverige är okänt. Men håll ögonen öppna.


/ Anders

Ny klockaIdag har jag köpt en klocka. Den är av märket Nooka. Det är en designer som heter Matthew Waldman som ligger bakom företaget, med sina idéer om att tid inte bara går att visa på de konventionella sätten. De har roliga och unika utföranden, och snygg design.

/ Anders

Adam Tensta & Dr. Alban


Ikväll spelar Adam Tensta på Allsång på Skansen. Det ska bli roligt att se. Han verkar vara en trevlig kille, han passar nog ganska bra in där. Men han har nog en bra bit kvar till att bli folkkär. Skansen är ju onekligen ett bra ställe att börja, om det är den vägen man vill gå.

Här får ni en skön remix av Al Azif på My Cool, där Dr. Alban medverkar. Den är riktigt bra, och osar av sköna 90-tals vibbar, och får mig att tänka tillbaka till mellanstadiet.

Al-Azif vs. Adam Tensta - My Cool Feat. Dr. Alban (1994 euromix)
Ladda ner [HÄR]/ Anders

Feist på Sesame Street

Feist gjorde ett av 2007's bästa album (The Reminder). En av hittarna från skivan är 1,2,3,4. Den har fått en ny underbar version då hon uppträdde med den i det amerikanska barnprogrammet Sesame Street.Mycket bra och pedagogiskt! Jag älskar det!


/ Anders

Födelsedagsserenad

Igår fyllde jag år. Eftersom Alicia har kort om pengar, så hade hon fixat en massa bra presenter som inte kostade henne något. Hon hade bl.a. lärt sig att spela några låtar på gitarr, som hon spelade och sjöng för mig. Det var väldigt fint.
Hon spelade två av mina absolut vackraste låtar Håkan Hellströms Jag ger dig min morgon (orginal av Fred Åkerström), och Jens Lekmans The cold swedish winter.
/ Anders

Är Banksy avslöjad?"The Daily Mail on Sunday levererade på söndagen scoopet att Banksy i själva verket är 34-årige Robin Gunningham från bristol. Tidningen har kommit fram till detta genom att noggrant undersöka ett fotografi taget för fyra år sedan som visar en man som knäböjer intill en mur med en sprayflaska i handen"
(TT Spektra)

Läs mer HÄR.


Världens kanske mest kontroversiella konstnär/vandal kan vara avslöjad. The Daily Mail on Sunday, har utfört intensiva efterforskningar angående Banksy's sanna identitet. Banksy själv har tidigare förnekat att det skulle vara han som är fångad på bild.

Banksy är mest känd för sin graffitikonst. Men han har också gjort sig känd genom att bl.a. smyga in egna varianter av kända konstverk i berömda muséer världen över.

Han har klätt upp en uppblåsbardocka till att likna en Guantanamofånge, och lämnat dockan bakom ett galler på Disneyland.Han har t.o.m målat på västbanksmuren.

   

Hans beundrare är många, till de mest kända hör Brad Pitt, Angelina Jolie och Christina Aguilera. Hans konstverk säljs nu för flera hundratusentals pund.

När Paris Hilton släppte sitt debutalbum 2006, tillverkade Banksy 500 kopior av skivan, med ett modifierat skivomslag, och remixar av Dangermouse, för att sedan byta ut dem mot den verkliga skivan i 48 olika skivaffärer i Storbritannien. Många skivor såldes innan skivaffärerna upptäckte detta. Några av dessa skivor har sedan sålts på Ebay för ca. £750. Låttitlarna gavs namn så som "Why am I famous" och "What have I done" o.s.v.

   


Jag tycker att hans verk är helt fantastiska, och säger mycket om vår samtid. De som bara ser honom som en vandal har jag ingen förståelse för.

Vad tycker du?


/ Anders


The Zodiac Killer

Jag vet inte hur många som har sett filmen Zodiac (2007). Den handlar om serietecknaren Robert Graysmith, spelad av Jake Gyllenhaal, som försöker lösa en serie mord som begicks i San Fransisco-trakten under 60- och 70-talet av en seriemördare som kallade sig för Zodiac. Filmen är baserad på verkligheten, och utgår ifrån Graysmiths böcker. Mördaren skickade brev och krypterade meddelanden till polisen, varav i ett han bl.a säger "I'm waiting for a good movie about me". Mördarens identitet är fortfarande okänd.

Nu, 40 år senare har det dykt upp en copycat.Hela artikeln hittar du här.

Filmen från förra året är verkligen bra, så han fick som han ville till slut. Den kan sannolikt också ha fångat den nye mördarens intresse. Filmen bär självklart inget ansvar för morden, som utan större tvivel hade skett oavsett filmens existens.

Hemskt är det hur som helst.

Här är en trailer för filmen, jag ger den mina varmaste rekomendationer.
/ Anders

Vacker T-shirt

Just nu säger min termometer att jag har 45 grader inne i min lägenhet. Det kan inte stämma, men varmt är det i alla fall!
Kolla in Imaginary Foundations nya vackra T-shirt! Den är fantastisk, kanske deras allra bästa.

/ Anders

D'Angelo på väg tillbaka!?Sedan hans fantastiska album Voodoo (2000) så har det varit tyst. Men nu sägs han arbeta på ett nytt album, hans tredje studioalbum, som sägs innehålla samarbeten med Raphael Saadiq och John Mayer bl.a.
Jag har nog aldrig hört ett album med så mycket själ och känsla som just Voodoo, det tar med dig till en annan plats. Ni som inte har lyssnat på det kommer säkert ändå ihåg How does it feel, och kanske speciellt videon, där han uppvisar en imponerande fysik.

How does it feelFör mig personligen är höjdpunkten på Voodoo låten The Root. Melodin jagar ihop en helt hypnotisk stämning. När D'Angelo hackar av varannan takt i refrängen för att sedan börja om skapas musikhistoria. Det känns inte långsökt att tro att det långa uppehållet kan ha sin grund i en jakt efter perfektion, speciellt då han en gång faktiskt lyckasts skapa något helt perfekt.

The Root/ Anders

The OfficeIdag har jag fyndat. Jag hittade både säsong 2 och 3 av amerikanska The Office, för det nätta summan 199:-  Det är kanske det enda exemplet där en amerikansk komediserie på en brittsik förlaga faktsikt har blivit rolig. Inget kan såklart mäta sig med Ricky Gervais i orginalet. Men Steve Carell gör sin egen grej, och gör det bra. Det som har räddat den amerikanska varianten från att gå samma väg som alla andra amerikanska adaptioner av brittiska humorserier, är att de skapat sitt eget manus, och inte bara kopierat vad vi redan sett. Jag har redan sträcktittat på 9 avsnitt.

Papoose har problemPapoose har sina problem. Hans album (The Nacirema Dream) som skulle ha kommit ut för längesedan, är uppskjutet på framtiden, det senaste budet är 2009. Under våren var det tänkt att han skulle gifta sig med Remy Ma i fängelset, där hon avtjänar ett straff på 8 år, efter att ha skjutit sin "vän" i magen, efter att $3,000 försvunnit från hennes handväska. Giftermålet avbröts dock, då Papoose och hans följe försökte smugla in en nykel till handbojor. Inte så smart.  Men alfabetet kan han! Här är en låt som kom ut för några år sedan, en konceptlåt som får mig att se fram emot hans första studioalbum, när det väl kommer. Rolig idé.

Alphabetical Slaughter/ Anders

South Park åt folket!För er som tycker om South Park, och inte orkar vänta tills säsong 12 går upp på Canal+, eller bara vill titta på gamla godingar, så är South Park Zone en bra sida. Där finns alla avsnitt som hittils har visats i Amerikansk TV. Det är bra för regninga sommardagar.

Vill ni dessutom göra en lika fin South Park-karaktär av er själva som jag har gjort av mig här så finns det många sidor att göra det, jag fastnade för den här, därför att den hade mest detaljer och valmöjligheter. Kör hårt! Och visa gärna hur ni blev.


/ Anders

Lazee ft. J-son - A Milli
Snart har alla gjort en egen version av Lil' Waynes A Milli,  och det är inte slut än. Inte nog med att R. Kelly, Ne-Yo, Chris Brown, Lil' Mama, Jadakiss, Jay-Z, The Game, Papoose, Fabulous, för att nämna några har gjort ett försök. Nu är det dags för Lazee och J-son att representera Sverige och Europa, och det lyckas de bra med. Vi kan vara stolta. Resultatet är bättre än många av tidigare nämnda namns versioner.

Lyssna och ladda ner  [HÄR]

(för att ladda ner, högerklicka på länken och välj "Spara mål som...")


Orginalet med Lil' Wayne kan du lyssna på och ladda ner [HÄR]


/ Anders

Nas - Hero

Bara en vecka kvar tills skivan släpps. Allt material har redan läckt ut, men jag inväntar tålmodigt skivan. Jag har höga förväntningar. Här är videon till Hero med Keri Hilson.
/ Anders

Veckans sneakersVeckans sneakers får bli den här Nike Hyperdunk Marty McFly varianten. 1989 dök skorna till höger upp i Back to the Future II. De kallas Nike McFly, och några enstaka exemplar tillverkades till filmen. Michael J. Fox har ett par, Universal har säkerligen ett par o.s.v. I filmen existerar dessa skor år 2015. Men det finns många hängivna Nike-fans som inte orkar vänta så länge, (om du är en av dem så kan du klicka här).

Marknaden finns, om Nike skulle komma ut med ett par Nike McFly's, så skulle de utan problem sälja. Men jag skulle nog tro att de tålmodigt inväntar 2015.

Nike Hyperdunk Marty McFly är hur som helst det närmaste det går att komma idag.


/ Anders

Dizzee är nummer 1!Dizzee Rascal klättrade direkt upp till förstaplatsen på singellistan i Storbritannien, tillsammans med Calvin Harris och Chrome. Dance wiv me är den första låten som placerat en grimeartist i topp på singellistan. Grattis!


Lyssna och ladda ner [HÄR]

Eller så kan du lyssna och titta på videon här.

/ Anders

Brottslingar älskar sneakersBåde i TV-program som CSI och i verkligheten är skoavtryck viktig bevisföring för polisen vid brottsplatser. Skoavtryck är efter DNA den vanligaste typen av bevis, och kan placera en individ till den aktuella brottsplatsen, genom att studera avtryck och skons slitning. Forensic Science Services (FSS) i Storbritannien har ett arkiv med 20,000 skoavtryck, varav 90% kommer från sneakers.

Hur listan nedan överensstämmer med listan över mest sålda skor i Storbritannien kan jag tyvärr inte svara på. Antagligen ser de relativt lika ut. Det skulle vara intressant med en motsvarande lista för Sverige.


Most common sneakers worn in UK crime

1. Nike Air Max 95
2. Reebok Classic (Leather)
3. Nike Air Max Limited
4. Nike Air Max Plus 1
5. Nike Air Classic BW
6. Nike Air Max 90
7. Reebok Classic Workout Plus
8. Reebok Classic Ripple 3
9. Nike Tennis Classic / Court Tradition
10. Adidas Superstar


/ Anders

Sov inte på skosnörena!

Alla som kan sina sneakers vet att skonsnören inte enbart är till föra att knyta dina skor med. De kan vara grädden på moset, the cherry on the top. Det handlar inte bara om färger och tjocklek, utan även hur du snör dem.

För er som fortfarande har lite svårt med det där att knyta skorna följer här en enkel instruktionsvideo, Lace Theory 101

"This is called choking the hell out of the shoe, and is considered poor form"

/ Anders


I can't waitWill Ferrell och Sasha Baron Cohen ska återförenas i en kommande film där Sasha Baron Cohen ska spela Sherlock Homes, och Will Ferrell spelar hans kollega Watson. Filmen har ingen titel ännu.

De spelade senast ihop i Talledega Nights: The legend of Ricky Bobby, för vilken de vann en best kiss award av MTV.

Den kommande filmen kan inte bli annat än lysande.

/ Anders

The Dream har händerna i kakburkenJag är inte fullständigt såld på Gym Class Heroes, långt därifrån. Visserligen var Cupid's chokehold helt okej, och fick några lyssningar. Deras senaste låt är ännu mer okej. Den heter Cookie jar och gästas av The Dream. Jag anar en hit. Soundet skiljer sig en del från tidigare nämnda Cupid's chokehold, vilket bara är positivt. Jag gissar att The Dream ligger bakom det. Han tog för övrigt hem "Best new artist" på BET Awards nyligen.


Lyssna och ladda ner [HÄR]

Min ständiga favorit R Kelly hoppar på de flesta remixar, oftast med bättre resultat än de flesta. På tal om The Dream, så medverkar Kellz på remixen till hans Shawty is a ten.


Lyssna och ladda ner [HÄR


/ Anders

RSS 2.0