Är Banksy avslöjad?



"The Daily Mail on Sunday levererade på söndagen scoopet att Banksy i själva verket är 34-årige Robin Gunningham från bristol. Tidningen har kommit fram till detta genom att noggrant undersöka ett fotografi taget för fyra år sedan som visar en man som knäböjer intill en mur med en sprayflaska i handen"
(TT Spektra)

Läs mer HÄR.


Världens kanske mest kontroversiella konstnär/vandal kan vara avslöjad. The Daily Mail on Sunday, har utfört intensiva efterforskningar angående Banksy's sanna identitet. Banksy själv har tidigare förnekat att det skulle vara han som är fångad på bild.

Banksy är mest känd för sin graffitikonst. Men han har också gjort sig känd genom att bl.a. smyga in egna varianter av kända konstverk i berömda muséer världen över.

Han har klätt upp en uppblåsbardocka till att likna en Guantanamofånge, och lämnat dockan bakom ett galler på Disneyland.



Han har t.o.m målat på västbanksmuren.

   

Hans beundrare är många, till de mest kända hör Brad Pitt, Angelina Jolie och Christina Aguilera. Hans konstverk säljs nu för flera hundratusentals pund.

När Paris Hilton släppte sitt debutalbum 2006, tillverkade Banksy 500 kopior av skivan, med ett modifierat skivomslag, och remixar av Dangermouse, för att sedan byta ut dem mot den verkliga skivan i 48 olika skivaffärer i Storbritannien. Många skivor såldes innan skivaffärerna upptäckte detta. Några av dessa skivor har sedan sålts på Ebay för ca. £750. Låttitlarna gavs namn så som "Why am I famous" och "What have I done" o.s.v.

   


Jag tycker att hans verk är helt fantastiska, och säger mycket om vår samtid. De som bara ser honom som en vandal har jag ingen förståelse för.

Vad tycker du?


/ Anders


Kommentarer
Postat av: Marre Marrelito

2008-07-15 @ 23:38:12
Postat av: Baso

Detta är en kunglig kille !

2008-07-26 @ 14:12:53
URL: http://baso.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0