Laura Marling - Alas i cannot swim


Laura Marling, 18 år gammal, gör ett imponerande intryck på sitt debutalbum. Vi kan kategorisera hennes musik som folkpop. För mig är texterna kanske det allra viktigaste i musiken, och Laura bjuder återkommande på fina texter till vackra melodier. Jag tycker om det här mycket, och mest av allt tycker jag att Ghosts är en fantastisk låt, med en vacker video. Jag gillar hur den tar fart med en minut kvar, då infinner sig lyckan."These are just ghosts that broke my heart before I met you"

Den lyckan räcker till en fyra i betyget. Utöver videon till Ghosts så har hon gjort många andra fina videos. Om du klickar på hennes namn i början av recensionen så hittar du samtliga där. Tyvärr är inte New romantic med på skivan.

None   None   None   None

/ Anders

Skateboard P och gängetJag undrar om Pharell och Lupe Fiasco verkligen åker skateboard, eller om det bara är en image. Om man ska kalla sig för Skateboard P så bör man åtminstone kunna sätta en ollie. Lupe kanske, men Pharell tvivlar jag på. Här kommer en riktig klubbdänga som Alicia uppmärksammade mig på, med våra kära skateboardvänner +  Kanye och Pusha T från the Clipse./ Anders

Anders <3 Joanna Newsom

Jag älskar Joanna Newsom! Jag brukar ofta sätta på en av hennes marathonlåtar, ställa in cd-spelarens sleep-funktion på 20 minuter, och somna till hennes musik. För er som inte är bekanta med henne och hennes musik så kan jag berätta att hon är en 26-årig harpspelande tjej från Kalifornien. Hon har släppt två album, varav det senaste, Ys (2006) bara består av 5 låtar. Längden på låtarna spänner dock mellan 7-16 minuter.

Här kommer "Sawdust and diamonds", som det inte finns någon video till. Antagligen för att hennes sånger är för långa. Den här inspelningen har ändå ganska bra ljudkvalitet, även om arrangemangen gör sig ännu bättre på skiva.Fantastiska texter och arrangemang. Då är jag fast. Jag älskar hur hennes sång bara flödar på genom sångerna. Texterna saknar egentligen struktur, inga refränger att tala om, bara en lång oavbruten ström. 

/ Anders

The Tough Alliance


Jag älskar The Tough Alliance! Gör det ni också! Älska! Nu!

The Tough Alliance - Neo Violence/ Alicia

Missy HigginsVackra Missy Higgins släppte sitt andra fullängdsalbum On A Clear Night i Sverige för ca 1 månad sedan. Hon är Australiensiskan som gjort succé i sitt hemland och jag tvekar inte på att hon kommer finna publik även utanför Aussiegränserna. Just nu har hon sin bas i Los Angeles där hon hoppas kunna utveckla sin karriär ännu mer och även få sina låtar hörda i populära tv-serier. Detta verkar hon sannerligen ha lyckts med. 

De som följer Grey's Anatomy har eventuellt hört hennes låt Where I Stood, vilken också har spelats i Smallville, The Hills, NCSI och One Tree Hill.  

Missy Higgins växte upp i Melbourne och påbörjade sin musikkarriär som 18 åring, två år senare gick hennes låt Scar upp som etta på de Australiensiskatopplistorna.

Själv upptäckte jag henne när hon spelade på Live Earth 07.07.07 och jag fastnade direkt. Om ni tycker om "Where I Stood" skall ni defenitivt även lyssna på "Peachy", "Steer" och "Secret". Jag rekommenderar såklart hela hennes album!

Varsågoda - Where I Stood:

'Cos I don't know who I am, who I am without you
All I know is that I should
And I don't know if I could stand another hand upon you
All I know is that I should'


/ Alicia

Veckans sneakers

I detta, mitt första "Veckans sneakers", och med tanke på årstiden så måste jag helt klart välja den helvita Air Force 1. Det är svårt att hitta något mer klassiskt och somrigt. Vad mer kan man säga, 1982 var ett bra år./ Anders

NostalgiNollor och Nördar, eller Freaks and geeks som serien egentligen heter. Den visades på Kanal5 någon gång runt 2000-2001 kanske. Jag kommer inte ihåg så mycket, men den var och är säkerligen fortfarande underbart bra. Flera av de medverkande har ju gått vidare till större ting, (James Franco, Seth Rogen o.s.v.) Jason Segel är väl mest aktuell, med "Forgetting Sarah Marshall", som går på bio nu, eller "Dumpad" som den blivit döpt till på svenska. Hur som helst är det en väldigt bra serie. Är det någon annan som kommer ihåg den?

/ Anders

Mest spelade

Så här är läget i min mest spelade lista på iTunes just nu.

1. M.I.A - Paper planes
2. R. Kelly - Real Talk
3. Säkert! - Någon gång måste du bli själv
4. Björk - The dull flame of desireDet tar lång tid för ny musik att klättra upp på listan, men deras tid kommer. M.I.A har förtjänat förstaplatsen. Hon är stencool och gör sin grej.

/ Anders

R KellyR Kelly och hans till synes påmålade skägg är antagligen på väg till fängelse. Han står åtalad för barnpornografi, och jag vet inte vad. Det är ju inte första gången sådana anklagelser har kopplats samman med hans namn. Det hela har sitt ursprung i en sexvideo där R Kelly och en underårig tjej (13-15 år) medverkar. Kellys advokater menar att det inte är deras klient som medverkar i filmen. Kelly har nämligen ett signifikant födelsemärke på ryggen, vilket mannen i filmen saknar. Det är en riktig såpa.

R Kelly lämnar ingen oberörd. Han är en sån person som man antingen älskar eller hatar. Personligen så älskar jag honom. Jag älskar honom för hans storhetsvansinne. Om när det kommer till kritan så är han en fantastiskt bra kompositör och sångare. Som krona på verket i detta storhetsvansinne har vi självklart "Trapped in the closet", RnB-såpoperan i 22 delar, där han själv sjunger alla roller. Går även under benämningen "Hip-Hopera". Allt som allt är det ca 80 minuter av otrohet i alla dess slag, maffiauppgörelser m.m. Du får själv avgöra om det är bra eller dåligt. Det är i alla fall helt galet


"Not only is there a man in his cabinet, but the man is a midget, midget, midget, midget!!! "

Titta även på hans fantastiska låt "Real Talk", som han här har gjort en helt egenhändigt inspelad video till, med ganska roligt resultat./ Anders

Virtanen <3 Hellström

Håkan ser en aning skeptisk ut, men jag tror honom när han säger att han blir rörd. Fredrik gör det ändå bra. Han lägger ner hela sin själ i sången. Det är en vacker kärleksförklaring. Jag gillar Fredriks version nästan lika mycket som orginalet.Från sista programmet av Studio Virtanen, 7/5 2008. Med Håkan Hellström och Fredrik Wikingsson.

/ Anders

Håkan Hellström - För sent för Edelweiss

image7

När jag för första gången lyssnar på Håkan Hellströms "För sent för Edelweiss" känner jag mig en aning besviken. Det är på inga sätt en dålig skiva. Håkans problem är att han har fyra fantastiska skivor bakom sig. Han har skämt bort oss med bra musik. Trots att "För sent för Edelweiss" kommer vara en de bästa skivorna som släpps under 2008, så når den inte upp till samma höjder som t.ex. "Ett kolikbarns bekännelser".
På Håkans tidigare verk har melodierna följt hans pipa, och hans känslofulla röst har styrt över musiken. På "För sent för Edelweiss" är det melodierna som styr Håkans sång. Och jag saknar hans utsvävningar.

Efter flera lyssningar växer ändå skivan, och flera låtar framträder som givna klassiker. Och det är titelspåret som växer sig till högst höjder."Det gör ont att veta, men lika ont att undra"

Att "För sent för Edelweiss" trots vissa invändningar får en fyra i betyg, visar verkligen vart Håkan har lagt ribban.


image3  image3  image3  image3

/ Anders

The Wire

image6

Världens bästa The Wire är inne på sin sista säsong, nummer fem för att vara exakt. Serien har gått obemärkt förbi för de allra flesta. Mycket beroende på sändningstiden, 22.25 på fredagar i SVT2. Dramatiken tätnar för poliser, knarklangare, mördare, journalister, hemlösa och politiker i Baltimore. Igår blev TV's enda homosexuella knarklangarrånare mördad. Vila i frid Omar Little

Sorgligt nog är Omars rånardagar till ända, men det är samtidigt det som är styrkan i The Wire, det spelar ingen roll hur populär karaktären är, vem som helst kan träffas av en kula.


För er som har missat det lilla underverket finns The Wire givetvis att hitta på DVD

/ Anders

The Darjeeling Limited

image4

Darjeeling Limited är Wes Andersons femte långfilm, och en av de bättre, vilket säger en hel del, då hans karriär enligt min mening står helt utan misslyckanden, (Rushmore, The Royal Tennenbaums, The life aquatic with Steve Zissou).
Wes Anderson brukar hålla sig till näst intill samma rollista till varje film. Så är också här fallet. Ett nytillskott är Adrien Brody som tillsammans med Owen Wilson och Jason Schwartzman spelar tre bröder som inte pratat med varandra på ett år. De reser genom Indien med tåg, på en resa för att finns sig själva och varandra. Bill Murray som medverkat i de flesta av Andersons filmer gör också ett kort inhopp, men missar tåget, både bildligt och bokstavligt talat. Förutom de tre bröderna så spelar 11 Louis Vuitton-väskor en stark huvudroll.
image5
The Darjeeling Limited har ett lysande manus, tillika skådespelarensamble. Wilson, Brody och Schwartzman är fantastiska. Replikväxlingarna är snabba och otroligt roliga. Jag är en riktig sucker för Wes Andersons filmer, och kan inte låta bli. Det blir full pott.


image3  image3  image3  image3  image3

/ Anders

Markus Krunegård - Markusevangeliet

image2   

Markusevangeliet är Laksoosångaren Markus Krunegårds debutalbum. Till skillnad från i Laksoo så sjungar han här på svenska.
Om man släpper skiva en dryg vecka efter en viss Håkan Hellström så får man räkna med att hamna i Håkans skugga. Det är synd, för Markusevangeliet är ett mycket bra verk. De bästa spåren heter "Ibland gör man rätt, ibland gör man fel", "Jag är en vampyr", "Det är ett idogt jobb att driva ungdomen ut ur sin kropp" och sist men sannerligen inte minst, den fantastiska "Samma nätter väntar alla""...alla filmer, alla böcker, handlar om dig. Alla ryggar tillhör dig tills jag går fram...förlåt, jag trodde du var nån annan

Markusevangeliet är vacker och flerdimensionell popmusik. Texterna och melodierna är händelserika och svänger och skiftar ofta flera gånger under samma låt.


image3image3image3image3

/ Anders

Välkomna till Kassett.

Varmt välkomna. Här kommer ni att kunna läsa om musik, film, tv, sneakers, kläder m.m.

/ Anders och Alicia


RSS 2.0