The Darjeeling Limited

image4

Darjeeling Limited är Wes Andersons femte långfilm, och en av de bättre, vilket säger en hel del, då hans karriär enligt min mening står helt utan misslyckanden, (Rushmore, The Royal Tennenbaums, The life aquatic with Steve Zissou).
Wes Anderson brukar hålla sig till näst intill samma rollista till varje film. Så är också här fallet. Ett nytillskott är Adrien Brody som tillsammans med Owen Wilson och Jason Schwartzman spelar tre bröder som inte pratat med varandra på ett år. De reser genom Indien med tåg, på en resa för att finns sig själva och varandra. Bill Murray som medverkat i de flesta av Andersons filmer gör också ett kort inhopp, men missar tåget, både bildligt och bokstavligt talat. Förutom de tre bröderna så spelar 11 Louis Vuitton-väskor en stark huvudroll.
image5
The Darjeeling Limited har ett lysande manus, tillika skådespelarensamble. Wilson, Brody och Schwartzman är fantastiska. Replikväxlingarna är snabba och otroligt roliga. Jag är en riktig sucker för Wes Andersons filmer, och kan inte låta bli. Det blir full pott.


image3  image3  image3  image3  image3

/ Anders

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0